Ofte stillede spørgsmål omkring det at være naturist

Mange nye naturister har nogle spørgsmål og måske fordomme, som kan være en hindring for at prøve naturismen. Vi har prøvet at samle nogle spørgsmål og svar på disse ting.
 
Finder du ikke lige svaret på dit spørgsmål, så er du naturligvis velkommen til at kontakte os

Er man nøgen hele tiden?

Det er meget individuelt, hvornår man syntes det er koldt og hvornår det er varmt. Hvis man har det køligt, tager man naturligvis tøj på, eller skulle man være så uheldig at fx blive solskoldet, så beskytter man naturligvis huden, så man ikke gør skaden værre.

Kan jeg komme og bruge stranden?

 Ja det kan du, vi tilbyder at både medlemmer og ikke medlemmer kan komme og besøge stranden som dagsgæst. Man henvender sig i receptionen og køber adgang for én dag. Når man har købt adgang, kan man frit benytte toiletter og badefaciliteter på pladsen, man skal dog forlade pladsen senest kl. 23, ellers skal man betale overnatningstakst.
Hvis man ønsker, både og komme på stranden og i sauna, så kan dette også lade sig gøre.

Jeg har et eller flere synlige handicaps, må jeg så komme på pladsen?

Selvfølgelig, vi ser ikke nogen begrænsninger i den enkelte, uanset om man mangler et ben, et bryst, har en protese, sidder i rullestol eller fx har stomi. Vi har også handicap faciliteter på pladsen.

Nudist kontro Naturist hvad er forskellen?

Naturisme kommer af natur, latinsk for fødsel, der betegner noget medfødt og naturligt, som fx vores krop.
De fleste naturister foretrækker netop ordet naturist, fordet det lægger vægt på det naturlige frem for på nøgenhed i sig selv. 
Kilde: Danske naturister

Er alle naturister intimbarberet?

Nej, nogle er og andre er ikke. Det er helt op til den enkelte, hvad man har lyst til.

Hvor må jeg være nøgen?

Hos NFJ - over det hele - vi har fundet en indre ro i at kunne gå, ikke blot på stranden, men på hele pladsen, uden tøj på. Og skulle du blive lækkersulten, er der intet til hinder for, at du henter en is i vores kiosk uden tøj på.

Er det sexet at være naturist?

Nej, bestemt ikke, næsten tværtimod. Man opdager i stedet det enkelte menneske, som det er, uanset højde, drøjde og eventuelle skavanker.

Jeg har et teenager barn som er meget blufærdigt, betyder det jeg ikke må komme på pladsen?

Hos NFJ ved vi, at teenagere kan være meget blufærdige, vi acceptere derfor også at børn ikke nødvendigvis smider tøjet, det forventes dog, at især større børn ikke stirrer på andre.

Kan man være "naturist på prøve"?

Ja, det kan du godt. Hvis du/I ikke selv har telt eller campingvogn, kan vi tilbyde udlejning af både hytter og campingvogne. På den måde kan du prøve, om det at være naturist er noget for dig i fx en weekend, vi ved det kan være svært at overvinde sig selv og smide det sidste stykke tøj, men efter kort tid opdager de fleste, at det er helt naturligt og de fleste undrer sig over, at de ikke har taget sig sammen til at prøve det noget før. Nogle kan selvfølgelig ikke finde sig tilrette med at gå nøgne rundt, men så finder man bare en textilcampingplads i stedet for - og vi ønsker heller ikke, at folk bliver ved at gå rundt påklædt i længere tid, når vi andre går uden tøj.

Er der kønsopdelte baderum og toiletter?

Nej, det er der ikke, det vil være unaturligt, vi er jo vant til at se hinanden uden tøj på.

Hvad gør jeg hvis jeg får erektion?

Skulle uheldet være ude, er der ikke andet for end at lægge sig på maven, gå ind i sit telt/campingvogn eller gå for sig selv, så man ikke generer andre og sender forkerte signaler. 

Dette er noget de fleste mænd tænker over, men som næsten altid blot er en ubegrundet frygt. Og når først man har prøvet at være nøgen sammen med andre, opdager man, at "skrækken" er ubegrundet.

Menstruation, hvad gør jeg?

Menstruation er en helt naturligt ting og det accepteres naturligvis, at du som kvinde, fx har et par shorts på eller en sharon omkring dig.

Må jeg få besøg på pladsen af nogen som ikke er naturister?

Ja, det må du gerne, men det er god skik og brug, at man ved ankomst går direkte til sin parcel og ikke går rundt på pladsen, det er ikke behageligt for hverken andre eller jer selv. Skal man på toilettet, går man naturligvis på toilettet. Det er også meget almindeligt, at man som vært har tøj på når man har gæster, som ikke er naturister.

Er naturister anderledes end andre mennesker?

Naturister er ganske almindelige mennesker, som blot har fundet det behageligt at gå uden tøj når vejret og lejligheden er til det og ikke mindst nyder og mærke solen og vinden på hele kroppen.

Er der noget jeg skal huske?

  • Af hygieniske grunde skal du altid have et håndklæde med dig til at sidde på.
  • Når du færdes sammen med andre naturister, er det ikke velset at stirre, det kan være meget ubehageligt, det må ikke forveksles med, at du ikke må se på den person, du taler med.

Har man tøj på til fest?

De fleste har pænt tøj på til fester m.v., nøjagtig som hvis du skulle til en fest hos din familie.
 

Vi benytter cookies, vil du acceptere dette? | We use cookies, do you accept this? Privatlivs politik | Privacy policy

X

Not allowed!

Copyright © 2017- NFJ.dk - All rights reserved.

Any kind of use, copying and reproduction of materials are not allowed.